Είδαμε το «Luther: Ο Έκπτωτος», την επική συνέχεια της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς που διασκευάστηκε σε ταινία, και μας ενθουσίασε. Πλοκή, λίγο μυστήριο και πολύ ίντριγκα που θα σε καθηλώσουν στον καναπέ σου!

Ένας φρικτός κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί το Λονδίνο, ενώ ο λαμπρός αλλά ξεπεσμένος ντετέκτιβ John Luther παραμένει φυλακισμένος. Στοιχειωμένος από την αποτυχία του να συλλάβει τον ψυχοπαθή του κυβερνοχώρου που τώρα τον κοροϊδεύει, ο Luther αποφασίζει να δραπετεύσει για να ολοκληρώσει τη δουλειά του πάση θυσία.

Πρόκειται για έναν πολύ ικανό ντεντέκτιβ, μ΄ έναν ιδιόρρυθμο και μοναχικό χαρακτήρα, που έχει αφιερώσει όλη του την ύπαρξη στην δουλειά του. Έτσι όταν του τα παίρνουν όλα, χάνει τη θέση του και καταλήγει παρέα με αυτούς που συλλάμβανε κάποτε, τα πράγματα παίρνουν μια πολύ διαφορετική τροπή.

Μέσα από την ταινία διακρίνεται η ευφυία ορισμένων ανθρώπων που καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τα δίκτυα του νόμου. Άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους άτρωτους, υπεράνω, που είναι ικανοί για όλα χωρίς κανέναν δισταγμό. Και αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν υποστηρικτές που τους ακολουθούν και τους υποστηρίζουν σε κάθε τους βήμα, είτε με τη θέλησή τους, είτε όχι.

Στη διάρκεια της ταινίας θα παρακολουθήσεις μία επική αναμέτρηση του διάσημου ντετέκτιβ με τον δολοφόνο που τον «αφόπλισε», την υπηρεσία του, αλλά, κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό του. Μια αναμέτρηση που θα αναδείξει πολλά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των ηρώων. Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσεις τις αρχές και τα πιστεύω σου, όταν η ζωή σου απειλείται;

Ο Idris Elba έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως ντετέκτιβ John Luther, ο Dermot Crowley ως Martin Schenk, πρώην αφεντικού του Luther, ο Andy Serkis ως «κακός», David Robey, που χειραγωγεί και να σκοτώνει αθώους πολίτες και η Cynthia Erivo ως Odette Raine, μια επικεφαλής ντετέκτιβ, που προσπαθεί να ξαναβάλει τον Luther πίσω στο κελί του. Εξαιρετικό καστ ηθοποιών…

Ετοίμασε ποπ κορν, πίτσες και μπύρες ή αναψυκτικά της αρεσκείας σου και απόλαυσε ένα όμορφο βράδυ στο σπίτι, μόνη ή με παρέα!

Η ταινία προβάλλεται από την πλατφόρμα του NETFLIX.