Πολλοί στα σπίτια τους έχουν κάποια πράγματα λίγο πιο παλιά, ίσως ενθύμια από άλλες γενιές, και μαζί μ’ αυτά που δεν θέλουν να αποχωριστούν, προσπαθούν να συνδυάσουν και μοντέρνα αξεσουάρ στο χώρο τους. Ίσως να έχεις τσακωθεί και με τον σύντροφό σου γιατί δεν θέλει να πετάξει κάτι παλιό, που εσένα δεν σου αρέσει καθόλου, αλλά εκείνος το λατρεύει. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…

Θέλει λίγο προσπάθεια για να συνδυάσεις παλιά με καινούργια έπιπλα και αντικείμενα, αλλά με κάποιες μικρές συμβουλές μπορείς να πετύχεις ένα ωραία αποτέλεσμα στον χώρο σου.

mathe-na-sindiazeis-to-palio-me-to-kainourgio-2

Αρχικά συγκέντρωσε κάπου τα παλιά και τα καινούργια αντικείμενα και σκέψου πιθανούς συνδυασμούς, όπως για παράδειγμα να βάλεις έναν παλιό πίνακα πάνω από έναν μοντέρνο καναπέ. Ή μπορείς να δημιουργήσεις μια μικρή γωνιά, με παρόμοια πράγματα, όπως μια παλιά καρέκλα ή πολυθρόνα, μ’ ένα τραπεζάκι και ένα μοντέρνο φωτιστικό.

Άλλαξε τους δωμάτιο, ώστε να μην σου θυμίζει κάτι από το παρελθόν, και βάλτα κάπου εντελώς διαφορετικά. Τοποθέτησε κάποιο τραπεζάκι από το σαλόνι, σ’ ένα υπνοδωμάτιο ή ίσως και στην κουζίνα σου. Επίσης, τα κάδρα και οι πίνακες αλλάζουν πολύ έναν χώρο. Μπορείς εύκολα να συνδυάσεις κάτι έντονο χρωματικά με κάτι πιο παλ ή κοντινούς χρωματικούς συνδυασμούς.

mathe-na-sindiazeis-to-palio-me-to-kainourgio-3

Χρησιμοποίησε τα βάζα σου καθώς και τα φώτα εδάφους και τόλμησε διαφορετικούς συνδυασμούς σε διάφορα μέρη του σπιτιού, από την είσοδο, τις σκάλες, δίπλα από το τζάκι ή από κάποιο παράθυρο.

mathe-na-sindiazeis-to-palio-me-to-kainourgio-1

Πριν πάρεις την απόφαση να πετάξεις τα παλιά πράγματα που έχεις σπίτι σου γιατί ίσως τα έχεις βαρεθεί, σκέψου ότι μπορείς σίγουρα να τα χρησιμοποιήσεις αλλού, ίσως σ’ ένα διαφορετικό χώρο του σπιτιού καθώς και να τα βάψεις και να τα ανανεώσεις ώστε να δείχνουν πιο μοντέρνα και καινούργια. Η ανακαίνιση παλιών επίπλων είναι άλλωστε το καινούργιο trend!