Μια πολύ ωραία ιδέα που μπορείς να εφαρμόσεις, ειδικά αν έχεις και μικρά παιδιά και το συνδυάσεις με κάποια χειροτεχνία, είναι τα σπιτάκια για τα πουλιά. Οι περισσότεροι που έχουν κατοικίδια αγοράζουν ή φτιάχνουν σπιτάκια για τα σκυλάκια, τα γατάκια ή τα χαμστεράκια τους. Υπάρχουν όμως και τα πουλάκια, που συνήθως τα ξεχνάμε, ειδικά αυτά που είναι ελεύθερα, αλλά παρόλα αυτά τα βλέπουμε συχνά στις αυλές και στα μπαλκόνια μας.

Η ιδέα είναι να φτιάξεις μερικά μικρά σπιτάκια για πουλιά και να τα κρεμάσεις σε κλαδιά δέντρων ή ακόμα και σε μεγάλες γλάστρες, ώστε να φιλοξενούνται τα πουλάκια.

Τα σπιτάκια αυτά είναι εύκολα στην κατασκευή και μπορείς να τα κρεμάσεις σε διάφορα μέρη για να βρουν προστασία οι φτερωτοί μας φίλοι. Μπορείς να βάλεις μέσα στα σπιτάκια και λίγα σποράκια για να βρουν τροφή όταν θα πεινάσουν.

Αρχικά κατασκευάζεις τα σπιτάκια με υλικά της επιλογής σου, ξύλο ή πλαστικό, και μετά μπορείς να τα χρωματίσεις με πινέλα, ακόμα και να κάνεις ζωγραφιές για να τους δώσεις μια πιο προσωπική χροιά.

Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε δέντρα σε κοντινά πάρκα ή ακόμα και σε δάση και έτσι να βρουν τροφή και στέγη πολλά πουλάκια. Και έτσι βοηθάς και στη διατήρηση της φυσικής και ζωικής πανίδας. Επίσης, είναι και ωραίες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι ή το εξοχικό σου. Ειδικά αν έχεις χώρο είτε βρίσκεσαι στην πόλη, είτε κάπου πιο επαρχιακά μπορείς να κάνεις τον εξωτερικό σου χώρο λίγο πιο όμορφο και έτσι να φτιάξεις τη διάθεση και την ψυχολογία σου.

Ωραίες προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος που είναι απαραίτητες όπου κι αν ζεις.