Μπορεί να το θεωρήσεις τετριμμένο, όμως μια απλή κίνηση, το συχνό πλύσιμο των χεριών, μπορεί να απαλλάξει από πολλά προβλήματα. Με αφορμή την αρχή της σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες, και όχι μόνο, είπαμε να κάνουμε μια υπενθύμιση για την υγιεινή των χεριών.

Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, απολυμαίνει και προλαμβάνει ιούς και βακτήρια να εισέλθουν στον οργανισμό σου. Ειδικά όταν έχεις βγει εκτός σπιτιού, είναι απαραίτητο να πλύνεις άμεσα τα χέρια σου και εννοείται πριν πάρεις κάτι για να φας.

Ακούγεται απλό αλλά πολλές φορές μπορεί να το ξεχνάς, ειδικά όταν είσαι αγχωμένη και προσπαθείς να προλάβεις χίλια δύο πράγματα. Είναι επίσης κάτι που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, να πλένουν συχνά τα χεράκια τους.

mia-apli-simbouli-pou-se-glitonei-apo-polla-2

Είναι εύκολο να ξεχαστείς και να το αμελήσεις, ειδικά όμως τώρα με τον κορονοϊό, που δυστυχώς είναι ακόμα εδώ, καθίσταται απαραίτητο. Όσο πιο συχνά πλένεις τα χέρια σου, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να κολλήσεις διάφορους ιούς.

Στο σπίτι μια καλή τακτική είναι πριν καθίσεις στο τραπέζι να πλύνεις τα χέρια σου, τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όσο πιο τακτικά το κάνεις, τόσο πιο εύκολο θα σου γίνει συνήθεια.

Αν είσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού, μπορείς να έχεις μαζί σου μαντηλάκια καθαρισμού, ή σπρέι που μπορείς να εφαρμόζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καλό είναι όταν αποχωρείς από έναν χώρο που είχες εισέλθει, είτε πρόκειται για κάποιο δωμάτιο, μαγαζί ή αίθουσα, να απολυμαίνεις άμεσα τα χέρια σου, είτε έπιασες κάτι είτε όχι.

Να θυμάσαι ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου επίσης κρύβει πολλά βακτήρια, καθώς οι περισσότεροι ξεχνάνε να απολυμάνουν τα χέρια τους όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο και πιάνουν το τιμόνι. Το ίδιο ισχύει και με τις λαβές πχ. των καροτσιών, που πρέπει να απολυμαίνονται συχνά, για να είναι καθαρές.

Μια απλή συμβουλή, έτσι για να αποφύγουμε όσο μπορούμε τις ιώσεις του φθινοπώρου που έρχεται…

Καλή μας εβδομάδα!