Με τόσα ωραία μουσεία στην πόλη μας, καλό είναι να βρίσκεις τον χρόνο που και που να τα εξερευνείς. Πρόκειται για βόλτα που σίγουρα θα διευρύνει τους ορίζοντες σου και θα σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο απ’ την καθημερινότητα. Όλοι το χρειάζονται αυτό, ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα. 

Για αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή επιλέξαμε την Εθνική Πινακοθήκη, ένα πραγματικό θησαυρό τέχνης με πολυάριθμα έργα για να απολαύσεις. Ξεσήκωσε την οικογένεια και κάνε μια δημιουργική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κεντρικό κτίριο μπορείς να απολαύσεις την έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967), Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του». Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση, που αφιερώνεται στο έργο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεοελληνικής τέχνης και αποσκοπεί στο να τιμήσει και να φωτίσει την σύνθετη, υψηλόφρονα και βαθιά ελληνική δημιουργία του. Ο συμβολισμός της πρώτης αυτής αναδρομικής έκθεσης, που αφιερώνεται σε Έλληνα καλλιτέχνη στη νέα Εθνική Πινακοθήκη, δεν είναι τυχαίος, καθώς διαδέχεται την πρώτη μνημειώδη περιοδική έκθεση με θέμα την «Τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου».

Ενώ βρίσκεσαι στο κεντρικό κτίριο μπορείς να επισκεφτείς και την έκθεση «Μεγαλογραφίες Αγωνιστών» που περιλαμβάνει είκοσι χαρακτικά του Ζαχαρία Αρβανίτη. Μια μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στους Αγωνιστές του 1821, που απεικονίζει ισάριθμα υπερμεγέθη πορτρέτα των κυριότερων πρωταγωνιστών .

Μπορείς επίσης να περιηγηθείς στις θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης και να ανακαλύψεις περισσότερα από 1.000 έργα της νεοελληνικής τέχνης.

Σήμερα επειδή είναι η πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος είναι δωρεάν για όλους! Τι περιμένεις λοιπόν; Τα έργα τέχνης σε προσκαλούν να τα εξερευνήσεις!