Πρώτη Δεκεμβρίου σήμερα, η επίσημη αρχή του χειμώνα και ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Σκεφτήκαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε αυτόν τον μήνα με μία δόση αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους.

Θέλεις να φτάσεις τα 100 και γενικά να ζήσεις όσο περισσότερο γίνεται; Υπάρχουν κάποιες καθημερινές τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να αυξήσεις την μακροζωία σου.

Ποιες είναι αυτές; Σίγουρα μπορεί να τις έχεις ξανακούσει, το θέμα είναι όμως να αρχίζεις να τις εφαρμόζεις.

5-mistika-diatiriseis-neotita-2
  1. Να ελέγχεις το άγχος σου.
  2. Να κοιμάσαι επαρκώς.
  3. Να τρως υγιεινά.
  4. Να αθλείσαι συχνά.
  5. Να απέχεις από το κάπνισμα.

Πρόκειται για απλά πράγματα, που αν τα υιοθετήσεις και τα εφαρμόσεις μπορεί να δεις μεγάλη διαφορά στην υγεία και τη διάθεσή σου. Μερικές από αυτές τις συμβουλές ακολουθούν και ορισμένοι γέροντες στην Ικαρία που φτάνουν τα εκατό καθώς και στην Ιαπωνία.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η καθημερινότητα των περισσοτέρων αποτελείται από στρεσογόνες και αγχωτικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αναγνωρίσεις από νωρίς τα σημάδια και τις καταστάσεις που σου προκαλούν άγχος και να μάθεις να τις διαχειρίζεσαι, όχι να τις αγνοείς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά! Διώξε την αρνητικότητα και την τοξικότητα από τη ζωή σου και σίγουρα θα αισθανθείς καλύτερα και θα ζήσεις περισσότερο!

Καλό μήνα!