Αυτές τις κρύες ημέρες, που η κακοκαιρία Άριελ μας κλείνει στα σπίτια και στα γραφεία, ένα ζεστό αρωματικό ρόφημα είναι η καλύτερη επιλογή. Θα σε ζεστάνει και θα σου δώσει ενέργεια και την αίσθηση της θαλπωρής για να αντέξεις την υπόλοιπη βροχερή μέρα.

zesta-rofimata-kries-broxeres-meres-2

Ρόφημα αμυγδάλου με κουρκουμά και κανέλα

Σε 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα αμυγδάλου, προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά, 1 ξυλάκι κανέλα, 3-4 γαρίφαλα, ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και το ζεσταίνεις για δέκα λεπτά. Σουρώνεις το ρόφημα προσθέτοντας εάν θέλεις έχτρα μέλι και κανέλα.

Glögg , ένα Σουηδικό ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Οι βορειοευρωπαίοι λατρεύουν το ζεστό κρασί τις κρύες μέρες και νύχτες, που σίγουρα είναι πιο κρύες και μεγαλύτερες από τις δικές μας.

Σε 750 ml κόκκινο κρασί (Μπορντό ή Βουργουνδίας), προσθέτεις 15 γαρίφαλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σπόρους ή σκόνη, 3 ξυλάκια κανέλας ή 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ,  φλούδες από πορτοκάλι, 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή και 3 κουταλιές της σούπας βότκα.

Βάλε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύεις μέχρι να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για άλλα 15-20 λεπτά. Σουρώνεις και χαλαρώνεις μπροστά στο τζάκι ή την τηλεόραση.

Χυμός μήλου με κανέλα και γαρίφαλο

Αν πάλι θέλεις ένα ελαφρύ αλλά εξίσου αρωματικό ρόφημα ο χυμός μήλου με γεύση κανέλα, είναι μια εναλλακτική επιλογή.

Σε 1 λίτρο χυμό μήλου, πρόσθεσε ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 4 γαρίφαλα. Ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά το χυμό μήλου για 2 λεπτά και μετά προσθέτεις την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.

Απλές και μυρωδάτες γεύσεις που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση και να σου δώσουν ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.