Το θέατρο είναι μαγεία»  λέει ο Φίγκαρο, ο «Κουρέας της Σεβίλλης» ανεβαίνοντας στη σκηνή διασχίζοντας το θέατρο, προς έκπληξη των θεατών. «Εκεί, που όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» μέσα από μια μοναδική παράσταση που πλέκει την κλασσική κωμωδία του Μπομαρσέ με την εξαιρετική διασκευή της Λουϊζας Μητσάκου.

Είναι από τις ελάχιστες θεατρικές παραστάσεις, ίσως και η πρώτη, που την παρακολούθησα δύο φορές σε μια βδομάδα! Τόσο ενθουσιάστηκα από την εκπληκτική παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Φάνη Μουρατίδη, δύο ηθοποιών που μεγαλουργούν στη σκηνή υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Σοφίας Σπυράτου, που σκηνοθετεί και χορογραφεί.

Μια παράσταση που απολαμβάνουν ακόμη και τα παιδιά καθώς ο χορός, τα τραγούδια, τα ακροβατικά κόλπα και η ζωντανή ορχήστρα με τη μουσική του Μιλτιάδη Παπαστάμου, τα μαγεύει και τα καθηλώνει.

Αστείες ατάκες που συνδέονται με το σήμερα, κάνουν το θέατρο Ακροπόλ να σείεται από τα γέλια και τα χειροκροτήματα κάθε φορά που οι δύο πρωταγωνιστές «βγαίνουν» λίγο από το σενάριο του Κουρέα της Σεβίλλης και αναφέρονται στο σήμερα. Την εποχή της μάσκας και του κορονοϊού.

Χωρίς να αλλοιώνεται η ρομαντική ιστορία του κόμη Αλμαβίβα (Ρένος Ρώτας) και της Ροζίνας (Νίκη Βακάλη), που καταφέρνει να παντρευτεί την αγαπημένη του με τη βοήθεια του σατανικά υπέροχου και τρυφερού Φίγκαρο (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), κάτω από τη μύτη του γερο-Μπαρτόλο. Σ’ αυτό τον ρόλο ο Φάνης Μουρατίδης ξεπερνά τον εαυτό του, μέσα από την καρικατούρα ενός εγωκεντρικού γεροξεκούτη που στο τέλος μένει μόνος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 19.00 – Πέμπτη: 21.00 – Παρασκευή: 21.00 – Σάββατο: 18.00 & 21.00 – Κυριακή: 18.00

Η διάρκεια της παράστασης είναι 100 λεπτά, οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από 15 ευρώ και η προπώληση γίνεται από τα ταμεία του θεάτρου (Ιπποκράτους 9-11) καθώς και από το viva.gr.

Μια μοναδική παράσταση, που εν μέσω δύσκολων καιρών για το θέατρο και τους ανθρώπους της τέχνης, καταφέρνει να δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.