Εναν πρωτότυπο παιδικό διαγωνισμό, τον 9ο κατά σειρά, για παιδιά από 4 έως 15 ετών, πραγματοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα την ομορφιά, που υπάρχει παντού γύρω μας…

Στη φύση, στους ανθρώπους, στην τέχνη, στην αρχιτεκτονική, στην ποίηση, στην μουσική και φυσικά στην ψυχή.
Ο φετινός, παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για εμένα αυτό είναι Ομορφιά» ζητά από τα παιδιά να μπουν στην ιστοσελίδα του Μουσείου και να αποτυπώσουν σε ένα κομμάτι παζλ, αυτό που φαίνεται όμορφο στα δικά τους μάτια.

Μέσα από ένα παιχνίδι παζλ, οι μικροί καλλιτέχνες καλούνται να σκεφτούν και να δημιουργήσουν την εικόνα που αυτοί θεωρούν αντιπροσωπευτική της ομορφιάς όπου κι αν αυτή βρίσκεται!

Οι «καλλιτέχνες» μπορούν να διαλέξουν τα υλικά και τα χρώματα που τους αρέσουν και να δημιουργήσουν μέσα στο περίγραμμα του παζλ τη δική τους μαγική εικόνα. Κι αυτή, στο τέλος του διαγωνισμού, θα αποτελέσει το κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, που θα ενωθεί με τα κομμάτια κι άλλων παιδιών, σε μια μοναδική «ψηφιακή» έκθεση!

Αφορμή για το θέμα του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής αποτέλεσε η αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με μεγάλη επιτυχία. Δες τις οδηγίες συμμετοχής στο βιντεάκι που ακολουθεί και παρότρυνε τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν!