Η μοναδική βεβαιότητα της ζωής μας είναι ο θάνατος. Το τι συμβαίνει μετά απασχολεί την ανθρωπότητα από την αρχή του πολιτισμού. Σ’ αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει σαφής απάντηση, φαίνεται όμως ότι η συνείδησή μας άρα και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την ζωή και τον θάνατο είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκό από όσο πιστεύουμε.

Ποιο είναι το νόημα της ζωής μας και ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που η συνειδητή ύλη θα εξαφανιστεί; Σύμφωνα με ορισμένους φιλοσόφους και ψυχολόγους στην πραγματικότητα δεν είμαστε καθόλου συνειδητοί, είναι όλα μια τεράστια αυταπάτη! Ωστόσο γνωρίζουμε πως είμαστε μέρος του φυσικού κόσμου με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε. Μπορεί τελικά για όλους να υπάρχει ένα σχέδιο και ένας λόγος για την ύπαρξη μας;

Πολλοί αρχαίοι αλλά και νεότεροι πολιτισμοί πίστευαν σ’ έναν ανώτερο εαυτό, σε μια δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και μπορεί να μας κατευθύνει. Σύμφωνα με αυτήν την πίστη μόλις ο κατώτερος εαυτός μας αντιληφθεί τον ανώτερο, τότε θα αποδράσει από την απατηλή πραγματικότητα του μυαλού. Όντως αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών στην φυσική για τη φύση της ύλης τότε ο κόσμος που εμφανίζεται μέσα από τις αισθήσεις μας είναι φτιαγμένος κατά 99% από τίποτα, μια απατηλή πραγματικότητα!

Η κβαντική φυσική μέσω της οποίας έχει αποδειχθεί η διπλή ταυτόχρονη παρουσία υποατομικών σωματιδίων έχει οδηγήσει σε πολλές νέες και ενδιαφέρουσες θεωρίες. Η «θεωρία των πολλαπλών κόσμων» είναι μία από αυτές, το σύμπαν διακλαδώνεται σε κάθε κβαντική απόφαση και αυτό οδηγεί σε ένα αυξανόμενο πολυσύμπαν όπου έχουν συμβεί ή θα συμβούν όλα τα πιθανά σενάρια! Ίσως λοιπόν και η ζωή μας να προχωράει σε πολλές παράλληλες και διαφορετικές πραγματικότητες.

Μήπως έχετε ποτέ νιώσει το παράξενο συναίσθημα που είναι γνωστό σαν deja vu; Έχετε μερικές φορές την αίσθηση ότι κάτι πρόκειται να συμβεί; Ίσως τότε να έχετε ταξιδέψει σε μια διαφορετική πραγματικότητα, ίσως να έχετε δει ένα κομμάτι από το μέλλον σας που ίσως γνωρίζετε! Όσο και αν αυτές οι απόψεις δεν είναι τόσο κοντά στην κοινή λογική, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα βρείτε τον εαυτό σας να αμφιβάλει αλλά και να κεντρίζεται από τις θεωρίες αλλά και τις αληθινές ιστορίες που περιγράφονται.

Παρουσιάζοντας πολλές και συνδυαστικές πληροφορίες από την σύγχρονη νευροεπιστήμη και την κβαντική φυσική καθώς και από αρχαίες κοσμολογικές ιδέες και μυστικιστικές παραδόσεις ο Antony Peake προσφέρει μια διαφορετική και εντυπωσιακή εικόνα για το σύμπαν που περιβάλει την ζωή μας, μια εικόνα που κυριολεκτικά απαιτεί να είσαι αθάνατος!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Kaktos.