Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και η σκέψη όλων βρίσκεται στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά, που καταφέρνουν μέσα από τις προσωπικές τους δυσκολίες να γίνονται δημιουργικά και να κερδίζουν την προσοχή και την στήριξή μας.

Μια τέτοια γενναία προσπάθεια, γίνεται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στον Πειραιά. Ένα δημόσιο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο φοιτούν έφηβοι 15-21 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου.

Στα εργαστήρια του, οι μαθητές δημιουργούν μικρά έργα τέχνης με ξύλο και πηλό, και μαθαίνουν την τέχνη της επιπλοποιίας και της κεραμικής, ενώ μαθαίνουν μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Στα εργαστήρια τους, δημιούργησαν και φέτος μοναδικές λαμπάδες, κεραμικά στεφανάκια και δώρα που μπορείτε να επιλέξετε για να κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας, στηρίζοντας την προσπάθεια τους και δίνοντας αγάπη και χαρά σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να είναι αυτόνομοι και δημιουργικοί έχοντας ως μοναδικό στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μια ισότιμη κοινωνία που θα είναι υποστηρικτική απέναντι στα ΑμΕΑ που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αυτό το Πάσχα λοιπόν, επιλέξτε δώρα από τις δημιουργίες των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά και βάλτε αυτά τα παιδιά στις καρδιές σας γιατί είναι παιδιά όλων μας!

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.

https://eeeek-Peiraia.att.sch.gr/