Αυτό το διάστημα, το μόνο που έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει είναι «το δικαίωμα στο περπάτημα»! Το περίφημο «6» στην λίστα των αδειών εξόδου, που μετά τους φαντάρους και τα παιδιά, έχει εγκατασταθεί για τα καλά και στη δική μας ζωή!

Κι όμως το περπάτημα είναι πολλά περισσότερα από μια απλή άσκηση.

1.  Δίνει ώθηση στη δημιουργικότητα σου. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα το περπάτημα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργική διάθεση καθώς όταν περπατάς παρατηρείς γύρω σου πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχες απλά προσπεράσει. Παράλληλα, την ώρα που περπατάς το μυαλό σκέφτεται, κάνει διάφορες συνδέσεις και συνειρμούς με αποτέλεσμα να σε βοηθά να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που σε απασχολούν. 

2. Το περπάτημα κρατάει το μυαλό σου αιχμηρό. Το περπάτημα αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας. Μία μελέτη έδειξε ότι άνθρωποι που έπασχαν από άνοια βελτίωσαν τα αντανακλαστικά τους μετά από ένα πρόγραμμα περιπάτων τρεις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες.  Κι αν τα κατάφερε σε μια τέτοια δύσκολη περίπτωση σκέψου πόσο καλό είναι για τη μνήμη σου!

3. Το περπάτημα κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emotion έδειξε ότι με το περπάτημα αυξάνεται η κοινωνική σύνδεση των ανθρώπων. Όταν θέλεις να περπατήσεις αναζητάς συνοδοιπόρους γεγονός που αυξάνει την κοινωνικότητα σου και τα λεγόμενα  «κοινωνικά συναισθήματα» τα οποία σε κάνουν χαρούμενο.

4. Βελτιώνει σημαντικά την υγεία σου και είναι ιδανικό για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων ενώ βοηθά, όσο απίθανο κι αν ακούγεται, στην καταπολέμηση του γλαυκώματος ανακουφίζοντας την οφθαλμική πίεση.

Μετά από αυτό, νομίζω πως αξίζει να βάλεις μια ακόμη καλή συνήθεια στην καθημερινότητά σου!