Στο σημερινό μας podcast έχουμε ένα διαφορετικό συνομιλητή. Η Έρση Νιαώτη, είναι μια παλιά και αγαπημένη φίλη που μοιράζεται μαζί μας μια ιστορία ζωής, που περνά μέσα από την πραγματικότητα των διατροφικών διαταραχών, κι ενός καρκίνου.

Θεατρολόγος, συγγραφέας και ηθοποιός, αν και αυτόν το τίτλο τον έχει αφήσει στο παρελθόν, η Έρση, στην πορεία της ζωής της βρέθηκε αντιμέτωπη με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Μια μακρόχρονη πάλη την οποία έχει αποτυπώσει στις σελίδες ενός βιβλίου, που έγινε θεατρική παράσταση σε Αθήνα και Λονδίνο. Πριν από περίπου 1, 5 χρόνο, ήρθε αντιμέτωπη με μια ακόμη περιπέτεια, τον καρκίνο του μαστού, τα απανωτά χειρουργεία, τις χημειοθεραπείες. «Μια πρόκληση», όπως θα την ακούσετε να λέει…

Μας ανοίγει την καρδιά της και μιλά με ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, για το πότε ξεκίνησε το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, τι την οδήγησε εκεί, αν υπήρξε ποτέ στιγμή που ένιωθε ότι δεν πάει άλλο και πόσο δύσκολο είναι να βγεις νικητής από τέτοιες δοκιμασίες.

Μα πάνω από όλα, για τη δύναμη να βρείς τη θέληση να συνεχίσεις τη ζωή. Γιατί προβλήματα και δυσκολίες εμφανίζονται πάντα και σε όλους. Η διαφορά, είναι πως τα αντιμετωπίζεις!

Σήμερα, πιο υγιής και πιο ώριμη, ασχολείται μεταξύ άλλων με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων για τα οποία βραβεύεται!