Λένε ότι ο «έρωτας είναι τυφλός και χρόνια δεν κοιτά». Η συνύπαρξη ενός ώριμου άνδρα με μια πολύ νεότερη του γυναίκα, είναι κάτι που η κοινωνία μας δεν δυσκολεύτηκε να δεχθεί. Πριν δεκαετίες μάλιστα, η διαφορά των 10 και πλέον χρόνων ήταν «προϋπόθεση» για ένα πετυχημένο γάμο.

Τι γίνεται όμως με το αντίθετο;
Πόσο άνετα νιώθουμε απέναντι σε ένα ζευγάρι που ο άνδρας είναι νεότερος; Και όταν τους κοιτάμε ποιον κατακρίνουμε ή ποιον ζηλεύουμε περισσότερο;

Στις ΗΠΑ, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex έδειξε ότι το 1/3 των γυναικών ηλικίας 40 έως 69 βγαίνουν πλέον με νεότερους άνδρες που είναι 10 και πλέον χρόνια μικρότεροι.
Οι γυναίκες απομακρύνονται από το πρότυπο του ώριμου άνδρα που θα παίξει το ρόλο του πατέρα και στρέφονται σε πιο σεξουαλικές σχέσεις.
Έλκονται από νεότερους άνδρες για τους ίδιους ακριβώς λόγους που οι άνδρες έλκονται από νεότερες γυναίκες. Το σεξ και η εξουσία!

Οι νεότεροι, είναι σεξουαλικά πιο ενεργοί, πιο δραστήριοι στην καθημερινότητά τους, έχουν διάθεση να βγουν, να περάσουν καλά και να κάνουν μια γυναίκα να νιώθει επιθυμητή και αποδεκτή.
Με λίγα λόγια, οι γυναίκες απολαμβάνουν ένα κοινωνικό status που μέχρι πρότινος ανήκε στους άνδρες.
Όμως και οι άνδρες φαίνεται να απολαμβάνουν ένα νέο ρόλο. Προτιμούν τις ώριμες γυναίκες γιατί είναι πιο απελευθερωμένες στο κρεβάτι, έχουν εμπειρίες, ξέρουν τι τους αρέσει και τι θέλουν και είναι θετικές απέναντι σε νέες προκλήσεις.

Η σχέση αυτή βασίζεται στην ειλικρίνεια και οι προθέσεις του κάθε ενός είναι ξεκάθαρες από την αρχή. Τα «παιχνιδάκια» έχουν χώρο μόνο στο κρεβάτι!
Όμως σε αυτές τις σχέσεις, αναδύεται και ένα αίσθημα εξουσίας. Ανεξάρτητα από το φύλο, ο πιο ώριμος είναι αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος της σχέσης. Κι αυτό είναι κάτι που αναζητούν πλέον οι γυναίκες. Μετά από έναν γάμο που τελείωσε θέλουν να νιώσουν δυνατές, ανεξάρτητες, να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και να βάλουν τους δικούς τους όρους.

Κι ενώ οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας σπάνια καταλήγουν σε πιο μόνιμη δέσμευση καταφέρνουν και εξελίσσονται σε σχέσεις στοργής και αγάπης με έντονα συναισθήματα θαυμασμού και εκτίμησης και από τους δύο. Γιατί εν τέλει ο έρωτας είναι τυφλός και η ζωή μία! Γιατί να τη ζει κανείς με στερεότυπα και ενοχές;