Λίγο το lockdown, η πανδημία, η κλεισούρα μες στο σπίτι, όλα έχουν συντελέσει στο να χάσεις τον αυθορμητισμό και την ερωτική σου ενέργεια!

«Μα καλά τώρα; Τέτοια ώρα; Έχω δουλειά! Με περιμένουν τόσες δουλειές ακόμα… Είμαι κουρασμένη… »
Ας είσαι ειλικρινής, πόσες φορές σου έχει παρουσιαστεί η ευκαιρία να έρθεις ερωτικά κοντά με τον σύντροφό σου και έχεις απαντήσει «όχι τώρα, δεν γίνεται…» με κάποια μοναδική δικαιολογία, τύπου «έχω πονοκέφαλο, αγάπη μου τώρα»; 

Και δεν είναι οι αντιστάσεις σου που κρύβονται πίσω από το ότι δεν έχεις προλάβει να κάνεις την απαραίτητη περιποίηση σώματος (!) που θα ήθελες, μανικιούρ, αποτρίχωση ή γιατί δεν φοράς τα κατάλληλα εσώρουχα, αλλά γιατί απλά βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία.

Σκέφτεσαι, «Σιγά, ας το αφήσω για αργότερα, όταν θα τα έχω όλα έτοιμα. Τώρα δεν μπορώ, έχω ακόμα δουλειές, να κοιμηθούν τα παιδιά πρώτα» και άλλα ανάλογα. «Στο κάτω κάτω δεν παθαίνει και τίποτα με μια προσωρινή απόρριψη».

Και κάπως έτσι ξεκινάει αυτή η αλλοπρόσαλλη γυναικεία αντίδραση. Ενώ τον έχεις απορρίψει, του κάνεις παράπονα γιατί είναι πολύ ώρα στον υπολογιστή, γιατί παίζει παιχνιδάκια στο κινητό του και γιατί δεν σε καταλαβαίνει… Η κλασσική γυναικεία συμπεριφορά δηλαδή, πάνω στην οποία στηρίζονται οι άνδρες και υπερασπίζονται το περίφημο «τις γυναίκες δεν τις καταλαβαίνεις ποτέ!».

Όσο απλοϊκό κ αν ακούγεται, πρέπει να καταλάβεις ότι οι σχέσεις είναι αμφίδρομες και όπως εσύ θέλεις λίγο από τον χρόνο του, πρέπει και εσύ να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο και σε εκείνον, αν δεν θες να «ψάξει αλλού για πορτοκαλιές»… Άσε για λίγο δουλειές και αναστολές και ασχολήσου μαζί του! Και έχε στο μυαλό σου ότι μέσα στην καραντίνα τα site ερωτικού περιεχομένου «πήραν φωτιά!».

Μην ψάχνεις να βρεις την ιδανική στιγμή, το τέλειο μέρος, την τέλεια συγκυρία, γιατί απλά δεν θα έρθουν ή όταν θα παρουσιαστούν θα είσαι και πάλι τόσο κουρασμένη που το πιο πιθανό είναι να θέλεις να πέσεις να κοιμηθείς αντί να κάνεις οτιδήποτε άλλο (όλες το έχουμε κάνει αυτό).

Και όσο καιρό εσύ ψάχνεις για την κατάλληλη στιγμή οι ευκαιρίες, οι μικρές στιγμές χαράς, περνούν μπροστά σου, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Και ενώ για σένα μπορεί να είναι δικαιολογημένες οι απουσίες στο κρεβάτι, για ρώτα και το έτερον ήμισυ;;; Συμφωνεί μαζί σου; Μάλλον όχι…

Οι σχέσεις θέλουν δύο για να λειτουργήσουν, ο ένας μόνο δεν φτάνει. Δημιούργησε εσύ τις συνθήκες για ένα ρομαντικό – ερωτικό βράδυ, όταν θα είσαι στην αντίστοιχη διάθεση και τα οφέλη θα είναι διπλά!

Γιατί μια υγιής ερωτική ζωή θα γεμίσει χαρά και ευτυχία και τη δική σου ζωή!