Είναι μία ερώτηση που σίγουρα έχεις κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου … Όταν αναπολείς εκείνες τις ωραίες στιγμές της σχέσης του παρελθόντος, ειδικά όταν είσαι μόνη. Τότε, που σε κατακλύζουν σκέψεις και ερωτηματικά, όπως το «μήπως να το ξαναπροσπαθήσω;», ή «μήπως αν έδινα μια ακόμη ευκαιρία θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα;», ή ακόμη και το περίφημο «μήπως έφταιγα κι εγώ;»…

Ερωτήματα που τις περισσότερες φορές δεν έχουν νόημα, γιατί όταν τελειώνει μία σχέση, υπάρχει σχεδόν πάντα ένας σοβαρός λόγος που καλό είναι να τον θυμάσαι όταν οι αναμνήσεις σε κατακλύζουν και σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις πίσω.

Τους λόγους που τελειώνει μια σχέση ή ένας γάμος τους ξέρει μόνο το ζευγάρι. Και σίγουρα, για να φτάσεις στο σημείο να βάλεις τέλος σε μια ιστορία ζωής που συχνά συνοδεύεται από παιδιά ή μια πολύχρονη συμβίωση στην οποία έχεις επενδύσει συναισθηματικά, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε ρόδινα. Κάποιο πρόβλημα ή αιτία υπήρχε, που δεν λύθηκε.

Όταν δεν έχει υπάρξει κάποια ριζική αλλαγή, το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημα θα εξακολουθεί να εμφανίζεται και θα διογκώνεται, ενώ απέναντι σου θα έχεις έναν σύντροφο που θα λαμβάνει μηνύματα όπως «αφού δεν αντιδρά με παίρνει να συνεχίσω» χάνοντας στην ουσία την εκτίμησή του απέναντι σου.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που ένα ζευγάρι φτάνει στο τέλος, από την παρέμβαση ή τα λόγια τρίτων ή από παρεξήγηση. Λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά συμβαίνουν και αυτά. Αν σε μια τέτοια περίπτωση πήρες την απόφαση εν βρασμώ, επιπόλαια, χωρίς να το καλοσκεφτείς ή επειδή κάποιος σου είπε κάτι ή άκουσες κάτι και δεν έδωσες στον άλλο την ευκαιρία να σου εξηγήσει, τότε το να το ξανασκεφτείς είναι μια λογική επιλογή. Βέβαια, επειδή στις σχέσεις χρειάζονται δύο, αυτό προϋποθέτει να είναι κι ο άλλος έτοιμος να ακούσει και να σκεφτεί αν θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας.

Ότι κι αν είναι, θυμήσου! Ο καθένας πράττει για τον εαυτό του και με βάση τις ανάγκες του… Θυμήσου τι σε έκανε να φύγεις και να πεις τέλος. Τι είναι αυτό που μπήκε ανάμεσα σε σένα και τις υπέροχες αναμνήσεις σου και προτίμησες το μόνη;

Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους και προοπτικές για νέες γνωριμίες όπου θα δημιουργήσεις καινούργιες αναμνήσεις, πιθανότατα πιο υγιείς! Με θέληση και τόλμη όλα είναι εφικτά!