Μετά τον τόσο ντόρο για την πολυαναμενόμενη ταινία «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορτσέζε, αποφασίσαμε να την παρακολουθήσουμε για να έχουμε την δική μας προσωπική άποψη. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η ταινία αυτή βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Αποτελεί σίγουρα μία πλευρά της Αμερικάνικης ιστορίας όχι και τόσο θετική, που πολλοί θα ήθελαν να ξεχάσουν, δεν παύει όμως να είναι πραγματικότητα το πώς κάποιοι απέκτησαν με ύπουλους τρόπους κομμάτια γης που δεν τους ανήκαν. Ο αφανισμός σιγά σιγά των γηγενών κατοίκων της αμερικάνικης ηπείρου αποτελεί επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του σεναρίου.

Η ταινία μας φέρνει σε επαφή με τον πολιτισμό των Osage, μιας ινδιάνικης φυλής, στην περιοχή της Οκλαχόμα το 1920. Στη γη των Osage βρέθηκαν πολλές πετρελαιοπηγές με αποτέλεσμα οι Osage να αποκτήσουν μεγάλη οικονομική άνεση και να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη εκείνα τα χρόνια. Μια εικόνα που πολλοί ζήλεψαν και θέλησαν να εκμεταλλευτούν με ανήθικα μέσα. Φόνοι νέων Ινδιάνων που έμειναν ανεξιχνίαστοι, θάνατοι χωρίς φανερή αιτία που κανείς δεν έδωσε περαιτέρω βάση…

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Leonardo DiCaprio ως ένας κάτοικος της Οκλαχόμα που παντρεύεται μια ιθαγενής γυναίκα (Lily Gladstone) που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Έρωτας από την πρώτη ματιά ή γάμος συμφερόντων; Σε ρόλο κλειδί ο θρυλικός Robert De Niro που υποδύεται τον θείο του DiCaprio, ως ένας κτηνοτρόφου που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Osage. Επίσης, ο Jesse Plemons στο ρόλο ενός πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI.

Η ταινία διαρκεί δυόμισι ώρες περίπου, το πρώτο μισό της ταινίας πάει λίγο με αργούς ρυθμούς αλλά το δεύτερο μισό θα σε δικαιώσει για την επιλογή σου. Οι χαρακτήρες των ηρώων αρχίζουν να ξεδιπλώνονται και αλήθειες να βγαίνουν στο φως. Τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής παρουσιάζονται με συναρπαστικό τρόπο. Και στη βάση όλων το χρήμα και η βία που σηματοδοτούν το «αιματοβαμμένο» αμερικάνικο όνειρο. Σίγουρα μια ταινία που αξίζει να παρακολουθήσεις!