Ενα φθινοπωρινό πιάτο, πουρές κολοκύθας, ρεβίθια, καρότα, κρεμμύδι, κριθαράκι και φρέσκο φασκόμηλο σιγομαγειρεύονται μαζί μέχρι να δέσουν υπέροχα. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλό σε θερμίδες, νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, αλλά πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Steps
1

Σοτάρισμα

5 λεπτά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια–δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε καρότο, κρεμμύδι και φασκόμηλο,  ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το φασκόμηλο.

2

Βράσιμο

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τον πουρέ κολοκύθας και τον ζωμό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση.

3

Προσθέτουμε το κριθαράκι

8 λεπτά

Προσθέτουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουνε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει μέχρι να γίνει al dente και να «δέσει» η σούπα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σερβίρουμε αμέσως ή ζεσταίνουμε αργότερα για μεσημεριανό/βραδινό. Πασπαλίζουμε με διατροφική μαγιά, αναλόγως προτιμήσεων.

4

Σερβίρισμα

Ταιριάζει τέλεια με πράσινη σαλάτα και μια φέτα ζεστό ψωμί ολικής.

Καλή απόλαυση!

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart