Μια διαφορετική ομελέτα στον φούρνο
Θέλεις να φας κάτι νόστιμο και υγιεινό; Δοκίμασε να φτιάξεις μια σπιτική ομελέτα στον φούρνο, ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα σε γεμίσει ενέργεια! Ένα εύκολο πιάτο που τρώγεται και κρύο για σνακ στο γραφείο.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
1 |
Προθέρμανση φούρνου |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα. |
|
2 |
Βάζουμε σ' ένα μικρό ταψί λάδι |
Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. |
|
3 |
Χτυπάμε τα αβγά |
Σπάμε τα αβγά σ’ ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι. |
|
4 |
Προσθήκη ντομάτας και πιπεριάς |
Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά. |
|
5 |
Προσθήκη παρμεζάνας |
Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός. |
|
6 |
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί |
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. |
|
7 |
Ψήσιμο |
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. |
|
8 |
Σερβίρισμα |
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι. |