Μια πολύ εύκολη και νοστιμότατη συνταγή για τους λάτρεις της φέτας, τα τυροκούλουρα! Τρώγονται όλες τις ώρες τις ημέρας, ζεστά ή κρύα, αναλόγως προτιμήσεων! Τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους, δοκίμασέ το!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα.

Steps
1

Προετοιμασία ζύμης

Αδειάζουμε το αλεύρι σ’ ένα μπολ.

2

Προσθήκη μαγιάς, ζάχαρης και αλατιού

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη μαγιά, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

3

Προσθήκη ηλιέλαιου, γάλατος και αυγών

Μετά προσθέτουμε στη ζύμη το ηλιέλαιο, το γάλα και τα αυγά και ζυμώνουμε καλά.

4

Προσθήκη βουτύρου

Αφού ζυμώσουμε καλά τη ζύμη ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο, σε 3 δόσεις, για να ενσωματωθεί μέσα στη ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

5

Ξεκούραση ζύμης

60 λεπτά

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

6

Πλάσιμο τυροκούλουρων

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε 2-3 μέρη. Παίρνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης, το τοποθετούμε σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με τον πλάστη.

7

Προσθήκη τυριών και δημιουργία τυροκούλουρων

Πάνω στο φύλλο απλώνουμε τα τυριά και τα πατάμε με το χέρι μας για να ενοποιηθούν. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και κόβουμε με το μαχαίρι τη ζύμη σε λωρίδες. Μετά παίρνουμε τη μία λωρίδα ζύμης, τη στρίβουμε γύρω γύρω σαν πλεξούδα και τη βάζουμε σ’ ένα ταψί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Ότι τυρί έχει περισσέψει το πασπαλίζουμε πάνω από τα τυροκούλουρα.

8

Ξεκούραση τυροκούλουρων

30 λεπτά

Αφήνουμε τα τυροκούλουρα να ξεκουραστούν για μισή ώρα.

9

Ψήσιμο

25 λεπτά

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα τυροκούλουρα στους 180 C για 25 λεπτά. Τα ψήνουμε στον αέρα, 3 ταψιά μαζί και μετά είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart