Τάρτες αμυγδάλου
Μια απίθανη πρόταση για το γιορτινό σου τραπέζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Ατομικές τάρτες με γεύση αμυγδάλου και γλάσο στην κορυφή, θα σου αφήσουν μια ανεπανάληπτη γεύση στο στόμα.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
1 |
Για τη ζύμη |
Σ’ ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και την άχνη και ζυμώνουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά σε μία σχετικά σφιχτή ζύμη. |
|
2 |
Ξεκούραση ζύμης |
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο (τυλιγμένη σε μεμβράνη) και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Τη στρώνουμε μέσα σε 12 ατομικά τσέρκια η φορμάκια διαμέτρου 8-10 εκ. και ύψους 3 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύπτονται και τα τοιχώματα. |
|
3 |
Ψήσιμο ζύμης |
Καλύπτουμε τις ζύμες με λαδόκολλα, τις γεμίζουμε μέχρι επάνω με ρύζι και ψήνουμε στους 170 °C για 20 λεπτά. |
|
4 |
Για τη γέμιση |
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Γεμίζουμε τις τάρτες, αφήνοντας περιθώριο 2 χιλιοστά από την επιφάνεια. |
|
5 |
Για το γλάσο |
Χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά την άχνη με το ασπράδι, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα λείο και ημίρρευστο. |
|
6 |
Ψήσιμο |
Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε τάρτας με το γλάσο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 °C για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και διακοσμούμε με τα πορτοκάλια γλασέ. |