Αυθεντική βιεννέζικη γεύση στο πιάτο σου
Σκεφτήκαμε σήμερα να φάμε κάτι διαφορετικό και σου προτείνουμε μια παραδοσιακή βιεννέζικη συνταγή για σνίτσελ! Πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Μπορείς να το συνοδέψεις με σαλάτα εποχής, πουρέ, αρακά ή πατάτες τηγανιτές, και φυσικά με σως γιαουρτιού για τους πιο μερακλήδες.
1 |
Προετοιμασία σνίτσελ |
Αρχικά σκουπίζουμε τα σνίτσελ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μετά τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι. |
|
2 |
Ανακάτεμα αλευριού με το αλάτι |
Σ’ ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. |
|
3 |
Ανακάτεμα αυγών με το γάλα |
Σ’ ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα. |
|
4 |
Ανακάτεμα γαλέτας με τον κολίανδρο |
Σ’ ένα πιάτο απλώνουμε τη γαλέτα και αρωματίζουμε με τον κόλιανδρο. |
|
5 |
Αλευρώνουμε τα σνίτσελ |
Παίρνουμε τα σνίτσελ ένα-ένα και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι και μετά τα τινάζουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό, κυλώντας τα από κάθε πλευρά για να βραχούν καλά. Τέλος τα περνάμε από τη γαλέτα πιέζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού και τα αφήνουμε σ’ ένα ταψάκι. |
|
6 |
Τηγάνισμα |
Ρίχνουμε λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να το γεμίσουμε κατά το 1/3 και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε ένα ένα σνίτσελ στο λάδι και το τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Μετά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού. Στη συνέχεια το βγάζουμε, το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ. |
|
7 |
Σερβίρισμα |
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα σνίτσελ τα σερβίρουμε με ορεκτικά και συνοδευτικά της επιλογής μας. |