Οι κρέπες, αγαπημένο γλυκό από μικρούς και μεγάλους, είναι μια τέλεια επιλογή για το πρωινό σου! Ειδικά αν προσθέσεις μερέντα και μπισκότο, η γεύση τους απογειώνεται!
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Steps
1

Προετοιμασία για τις κρέπες

Για να φτιάξουμε ζύμη για κρέπες χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

2

Ετοιμασία μείγματος

Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα.

3

Δημιουργία κρέπας

Με χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1’ με μία σπάτουλα. Σε 30 δευτερόλεπτα είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.

4

Προετοιμασία για τη μερέντα

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

5

Λιώσιμο σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

6

Άλεσμα φουντουκιών

Αλέθουμε τα φουντούκια. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.

7

Σερβίρισμα

Αλείφουμε τη μερέντα στο εσωτερικό κάθε κρέπας και σερβίρουμε!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart