Μια πολύ ωραία συνταγή, υγιεινή, για όλη την οικογένεια, μακαρονάδα με φρέσκο χταποδάκι. Γευστικό πιάτο με λίγες θερμίδες, ιδανικό για την περίοδο της Σαρακοστής.

Steps
1

Καθάρισμα χταποδιού

Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας. Μετά, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.

2

Μαγείρεμα χταποδιού

Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν. Όταν στεγνώσουν, ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο.

3

Σβήσιμο και προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι.

4

Βράσιμο χταποδιού στην κατσαρόλα

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα.

5

Βράσιμο μακαρονιών & σερβίρισμα

Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart