Σήμερα είχαμε όρεξη για κάτι δροσερό και χορταστικό, χωρίς να έχει πολλές θερμίδες όμως, και φτιάξαμε τορτίγιες! Ισπανική λιχουδιά στο πιάτο σου που θα αρέσει και στο πιο απαιτητικό κοινό.

Steps
1

Δημιουργία τορτίγιας

Αρχικά τοποθετούμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, το σπορέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί

20 λεπτά

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

3

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια

Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με το καλαμποκάλευρο, βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε μ’ έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και να έχει διάμετρο 25-30 εκατοστά.
4

Ψήσιμο τορτίγιας

Βάζουμε τις τορτίγιες μας σ’ ένα ζεστό τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά την κάθεμια.

5

Για το σερβίρισμα

Σε μια ανοιχτή τορτίγια απλώνουμε το μαρούλι ως βάση, και μετά το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και την τυλίγουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart