Ντολμαδάκια γιαλαντζί, μια πολίτικη λιχουδιά στο πιάτο σου
Ιδιαίτερα και πολύ νόστιμα τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, ένα καλοκαιρινό πιάτο που ταιριάζει σ’ όλες τις ώρες και τις περιστάσεις. Είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως, σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο.
Ακολουθούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
1 |
Για τα ντολμαδάκια γιαλατζί |
|
|
2 |
Για τα αμπελόφυλλα |
Στο μεταξύ, ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε κι αφαιρούμε τυχόν χοντρά νεύρα στην άκρη του κληματόφυλλου. |
|
3 |
Για το τύλιγμα |
Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο στην παλάμη μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, να τα βλέπουμε, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλίγουμε σε ρολό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. |
|
4 |
Για το μαγείρεμα |
|
|
5 |
Για τη σως γιαουρτιού |
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή με πιρούνι για λίγα λεπτά, να γίνουν μία ρευστή σως και την περιχύνουμε στα ντολμαδάκια. |
|
6 |
Για το σερβίρισμα |
Σερβίρονται σκέτα σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο λεμόνι ή και κρύα με σως γιαουρτιού. |
|
7 |
Μικρά μυστικά της συνταγής |
|