Δοκιμάσαμε ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο και δεν γινόταν να μην μοιραστούμε αυτή την απίθανη συνταγή μαζί σου! Γεύσεις καλοκαιριού στο τραπέζι σου…

Steps
1

Καθάρισμα γαρίδων

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους και να αφήσουμε μόνο τις ουρές. Χαράζουμε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρούμε το έντερο.

2

Σοτάρισμα γαρίδων

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνουμε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.

3

Βράσιμο των φετουτσίνι με το ζωμό από τις γαρίδες

Το ζωμό τον στραγγίζουμε αργότερα και με αυτόν θα βράσουμε τα φετουτσίνι, προσθέτοντας στην κατσαρόλα καυτό νερό και αλάτι.

4

Προετοιμασία σάλτσας

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το φινόκιο και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον.

5

Σβήσιμο της σάλτσας με ούζο

Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τελευταίες ρίχνουμε τις γαρίδες. Βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

6

Σερβίρισμα

Στραγγίζουμε τα φετουτσίνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart