Φετουτσίνι με γαρίδες και ουζάκι
Δοκιμάσαμε ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο και δεν γινόταν να μην μοιραστούμε αυτή την απίθανη συνταγή μαζί σου! Γεύσεις καλοκαιριού στο τραπέζι σου…
1 |
Καθάρισμα γαρίδων |
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους και να αφήσουμε μόνο τις ουρές. Χαράζουμε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρούμε το έντερο. |
|
2 |
Σοτάρισμα γαρίδων |
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνουμε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. |
|
3 |
Βράσιμο των φετουτσίνι με το ζωμό από τις γαρίδες |
Το ζωμό τον στραγγίζουμε αργότερα και με αυτόν θα βράσουμε τα φετουτσίνι, προσθέτοντας στην κατσαρόλα καυτό νερό και αλάτι. |
|
4 |
Προετοιμασία σάλτσας |
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το φινόκιο και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον. |
|
5 |
Σβήσιμο της σάλτσας με ούζο |
Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τελευταίες ρίχνουμε τις γαρίδες. Βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Στραγγίζουμε τα φετουτσίνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και σερβίρουμε. |