Χωριάτικος τραχανάς με φέτα
Ιδανικό πιάτο για τη σημερινή χιονισμένη μέρα, ο τραχανάς. Μια σπιτική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις σε 20 μόλις λεπτά.
1 |
Βράζουμε το νερό |
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. |
|
2 |
Προσθήκη υλικών |
Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. |
|
3 |
Φέτα σε κυβάκια |
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις. |
|
4 |
Προσθήκη φέτας στην κατσαρόλα |
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα. |
|
5 |
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα
15 λεπτά
|
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι και δε σταματάμε να ανακατεύουμε Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σούπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι. |
|
7 |
Μικρά μυστικά |
|