Ιδανικό πιάτο για τη σημερινή χιονισμένη μέρα, ο τραχανάς. Μια σπιτική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις σε 20 μόλις λεπτά.

Steps
1

Βράζουμε το νερό

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε.

2

Προσθήκη υλικών

Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

3

Φέτα σε κυβάκια

Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις.

4

Προσθήκη φέτας στην κατσαρόλα

Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.

5

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα

15 λεπτά

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι και δε σταματάμε να ανακατεύουμε Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σούπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη.

6

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι.

7

Μικρά μυστικά

  • Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε φρέσκο βούτυρο που θα απογειώσει τη γεύση.
  • Όσο περισσότερο αφήνουμε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει.
The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart