Κυριακή απογευματάκι κι αν βαριέσαι, σου έχουμε μια πολύ ωραία πρόταση για ένα γλυκό με φρούτα. Πρόκειται για την τάρτα με λαχταριστές φράουλες που μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου ή και μόνη σου.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Steps
1

Προετοιμασία βάσης

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ σ’ ένα μεγάλο μπολ, φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

2

Προσθήκη αυγού και ζύμωμα

Έπειτα, ρίχνουμε το 1 αυγό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3

Άνοιγμα της ζύμης

Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές μ’ έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

4

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα

Κατόπιν, αλευρωβουτυρώνουμε μια ταρτιέρα στρογγυλή διαμέτρου 26 εκατοστών με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου μ’ ένα πιρούνι.

5

Ψήσιμο τάρτας

Ύστερα, απλώνουμε μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 30 λεπτά.

6

Την βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο και της ξανατοποθετούμε

Στη συνέχεια, αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αραιώνουμε με λίγο νερό τον άλλο κρόκο, αλείφουμε με ένα πινέλο και την ξαναψήνουμε στους 180°C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

7

Προετοιμασία γέμισης

Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε με το σύρμα χειρός σ’ ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το κoρν φλάουερ, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

8

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στη γέμιση

Μόλις πάρει μια βράση το γάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν, επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, με το σύρμα μέχρι να πήξει τελείως.

9

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει

Στη συνέχεια, αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στη κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

10

Χτυπάμε τη γέμιση με σύρμα

Μόλις κρυώσει η γέμιση, την αφρατεύουμε χτυπώντας τη μ’ ένα σύρμα χειρός και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα. Έπειτα, καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην τάρτα και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

11

Προετοιμασία γλάσου

Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε νερό με πάγο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το νερό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί το νερό πάρα πολύ και καούν οι ζελατίνες.

12

Ανακατεύουμε τις ζελατίνες

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε μέσα στο νερό, ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να διαλυθούν, και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.
13

Σύνθεση της τάρτας και σερβίρισμα

Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τις φράουλες και τις αλείφουμε με το γλάσο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τέλος, μεταφέρουμε εκ νέου την τάρτα στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart