Μια κλασσική αλλά πάντα πετυχημένη και εύκολη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Ένα απολαυστικό πιάτο ταβέρνας στο σπίτι σου! Συνδυάζεται ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι για πιο ολοκληρωμένη γεύση!

Steps
1

Μαρινάρισμα κρέατος

Απλώνετε τα παϊδάκια σε δύο τρεις σειρές μέσα σ’ ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

2

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.

3

Προετοιμασία για τις πατάτες

Κόψτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και προσθέστε όλα τα υλικά για τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

Επειδή οι πατάτες και τα παϊδάκια θέλουν διαφορετικό χρόνο ψησίματος, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε ψήνοντας τις πατάτες και 20-30 λεπτά πριν το τέλος να προσθέσετε στο ταψί και τα παϊδάκια.

4

Ψήσιμο για τις πατάτες

Ψήνετε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πιάσουν κρούστα. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύετε προσεκτικά να γυρίσουν, πασπαλίζετε με λίγη έξτρα ρίγανη και τις ξαναβάζετε στον φούρνο για 20-30 λεπτά ακόμα.

Αν αρχίσουν να στεγνώνουν προσθέτετε στο ταψί 1/4 της κούπας ζεστό νερό.

5

Προσθήκη στο φούρνο για ψήσιμο τα παϊδάκια

Ψήνετε τα παϊδάκια για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν πήραν χρώμα και τα αφήνετε για 5-10 λεπτά επιπλέον. Μετά τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

6

Προσθήκη ρίγανης, αλατιού και πιπεριού

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

7

Προσθήκη πατατών και σερβίρισμα

Προσθέτετε τις πατάτες στο πιάτο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart