Θέλεις να κεράσεις ένα γλυκάκι, αλλά δεν είσαι σίγουρη, λόγω νηστείας; Η καρυδόπιτα με ταχίνι, μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, θα σε ενθουσιάσει! Γευστική και νηστίσιμη, είναι σίγουρα ανάμεσα στα γλυκά των ημερών!

Steps
1

Ανακάτεμα ταχίνι, χυμός πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί µε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

2

Προσθήκη αλευριού, μπέικιν πάουντερ, κανέλας

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό και ρίχνουμε το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια.

3

Προθέρμανση φούρνου και ψήσιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. Το γεμίζουμε µε το μείγμα, πασπαλίζουμε µε τα χοντροκομμένα καρύδια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Δοκιμάζουμε µε ένα μαχαίρι κι αν βγει λερωμένο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα λίγο.

4

Ετοιμασία σιροπιού

Βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από το σημείο του βρασμού). Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο με μια κουτάλα.

Την αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες ή και για µία νύχτα, μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

5

Σερβίρισμα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά προτού βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο γιατί πρέπει να τη σιροπιάσουμε όταν και τα δύο είναι ζεστά και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart