Νοστιμότατα νηστίσιμα μπακλαβαδάκια με μία πολύ εύκολη συνταγή! Επειδή το γλυκό είναι απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας και τις ημέρες της νηστείας!

Steps
1

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα

Σ’ ένα μπλέντερ ρίχνουμε πρώτα τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε και μετά τα τοποθετούμε σε μπολ.

2

Ανακατεύουμε τα καρύδια

Ρίχνουμε και τα καρύδια στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε και μετά τα βάζουμε στο μπολ με τα αμύγδαλα.

3

Ανακατεύουμε τα φυστίκια αιγίνης

Ρίχνουμε τα φυστίκια αιγίνης στο μπλέντερ και μετά τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

4

Προσθέτουμε κανέλα και φρυγανιά

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, την τριμμένη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

5

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C

7

Ετοιμάζουμε το φύλλο

Για κάθε ρολό χρησιμοποιούμε δύο φύλλα.

Σε καθαρή επιφάνεια τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε. Επάνω ακριβώς βάζουμε άλλο ένα φύλλο το οποίο το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε παντού με δυο χούφτες από τη γέμιση.

Διπλώνουμε στη μέση τα φύλλα κατά μήκος αφήνοντας δυο δάχτυλα κενό στο επάνω μέρος για να τυλιχθούν καλύτερα. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό τον μπακλαβά.
8

Τοποθετούμε τον μπακλαβά στο ταψί

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί τον μπακλαβά είτε στρογγυλά είτε κατά μήκος αναλόγως το ταψάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

9

Ψήσιμο

Χαράσουμε τα κομμάτια, αλείφοντας με όσο ελαιόλαδο έχει μείνει και ψήνουμε στους 150°C για 80 λεπτά περίπου.

10

Ρίχνουμε το σιρόπι

Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά ρίχνουμε γρήγορα το κρύο σιρόπι  και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

11

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ύστερα από 2 ώρες.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart