Γαλακτομπούρεκο σκέτο γλύκισμα
Λόγω ημερών φτιάξαμε ένα παραδοσιακό γλυκό που σίγουρα θα αφήσει τους πάντες ενθουσιασμένους. Το γαλακτομπούρεκο είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμά του σίγουρα θα σε ανταμείψει. Ένα αφράτο και γευστικό γλυκό στο πιάτο σου!
Ακολουθήσαμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
1 |
Για το σιρόπι |
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
|
|
2 |
Για την κρέμα γαλακτομπούρεκου |
|
|
3 |
Δημιουργία του γαλακτομπούρεκου |
|
|
4 |
Ψήσιμο |
Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο στους 180ºC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. |
|
5 |
Ρίχνουμε το σιρόπι & σερβίρουμε |
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε λίγο λίγο με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε το ζεστό γλυκό να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε για σερβίρισμα. |