Η μέρα είναι ιδανική για ένα σπιτικό ζυμαρικό. Διαλέξαμε και σου προτείνουμε ένα πιάτο για δύο, σπιτικές παπαρδέλες με φρέσκο ελαιόλαδο και σκόρδο, για να ξετρελάνεις τον σύντροφό σου, κι όχι μόνο…
Ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Steps
1

Ετοιμασία ζύμης ζυμαρικών

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.

2

Προσθήκη αυγών

Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

3

Ζυμώνουμε το μείγμα

Όταν η ζύμη αρχίζει να γίνεται τρίμματα, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν η ζύμη δεν πλάθεται και είναι αρκετά στεγνή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά του γλυκού νερό. Η υγρασία του μείγματος είναι λίγη και προέρχεται από τα αβγά.
Ζυμώνουμε και ελέγχουμε αν η ζύμη έχει την κατάλληλη σύσταση. Αν δεν την έχει, συνεχίζουμε το ζύμωμα για μερικά λεπτά ακόμα.

4

Ξεκούραση ζύμης

60 λεπτά

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

5

Ετοιμασία ζύμης για τις παπαρδέλες

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος παρασκευής ζυμαρικών ή με έναν πλάστη και αρκετό αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη κατά μήκος και την κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2,5 εκ.

6

Βράζουμε νερό

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι, και αφήνουμε μέχρι να βράσει το νερό.

7

Κόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το θυμάρι.

8

Σοτάρουμε τα υλικά

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα το σκόρδο, για περίπου 3-4 λεπτά.

9

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1-2 λεπτά.

10

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά (κρατώντας 1 κουταλιά από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

11

Ρίχνουμε τον βασιλικό

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

12

Προσθήκη παρμεζάνας και πιπεριού

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πιπέρι, και ανακατεύουμε.

13

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι, μπούκοβο και φύλλα βασιλικού.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart