Ένα αλλιώτικο cheesecake με σύκα!
Η εποχή ενδείκνυται για να βρεις φρέσκα και νόστιμα σύκα! Μπορείς λοιπόν να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα διαφορετικό και συνάμα πεντανόστιμο cheesecake!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου!
1 |
Προετοιμασία σύκων
30 λεπτά
|
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τα σύκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν. |
|
2 |
Ετοιμασία βάσης |
Ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών. Το απλώνουμε και το πιέζουμε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση. |
|
3 |
Ετοιμασία κρέμας |
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά μ’ έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη βάση. |
|
4 |
Προθέρμανση φούρνου και ψήσιμο |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C – 170 C. Ψήνουμε το cheesecake για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια τα σύκα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. |