Σπιτικές κρέπες σοκολάτα μπανάνα
Μια πολύ εύκολη συνταγή για κάτι γλυκό, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας! Οι κρέπες είναι μια πολύ ωραία επιλογή για δημιουργικές οικογενειακές στιγμές στην κουζίνα, ειδικά κάτι Κυριακές πρωινά με όλη την οικογένεια μαζεμένη στο σπίτι! Δώσε στα παιδιά σου την ευκαιρία να δοκιμάσουν να γίνουν μικροί chef για λίγο, υπό τη δική σου καθοδήγηση! Με γέμιση σοκολάτα και μπανάνα, η πιο κλασσική και σίγουρη επιλογή για όλα τα γούστα. Δοκίμασέ το!
1 |
Ετοιμασία ζύμης |
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτοντας το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. |
|
2 |
Ετοιμασία κρέπας |
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μέτριου μεγέθους βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. |
|
3 |
Ψήσιμο κρέπας |
Την αφήνουμε να ψηθεί και και από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά και τη βγάζουμε από το τηγάνι. |
|
4 |
Προσθήκη μερέντας και μπανάνας |
Αλείφουμε τη μερέντα, προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας, διπλώνουμε την κρέπα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα! |