Μια αυστριακή καρυδόπιτα
Μια διαφορετική εκδοχή της δικής μας παραδοσιακής καρυδόπιτας που εκτός από καρύδια περιέχει κι αμύγδαλα, η σημερινή μας πρόταση από την Αυστρία. Τώρα που πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, είναι ωραίο να γνωρίζεις διαφορετικά γλυκά για να εντυπωσιάσεις τους προσκεκλημένους σου στα γιορτινά τραπέζια.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
1 |
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη |
Χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ από τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. |
|
2 |
Ανακάτεμα υπόλοιπων υλικών |
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα. |
|
3 |
Δημιουργία μαρέγκας |
Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη. |
|
4 |
Ψήσιμο
50 λεπτά
|
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C – 180°C για 50 λεπτά. |
|
5 |
Σερβίρισμα με σαντιγί |
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί. |