Μικρά κεκάκια με σοκολατένιο γλάσο και τριμμένο ινδοκάρυδο, ένα αυστραλέζικο γλυκό που θα σε ξετρελάνει. Μια διαφορετική γεύση γι’ αυτό το σαββατοκύριακο!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Προετοιμασία κέικ - Χτύπημα αυγών

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα σαν κρέμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.

2

Προσθήκη αλευριού και κορν φλάουερ

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

3

Προσθήκη βουτύρου

Σ’ ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

4

Ψήσιμο κέικ

Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις 18×28 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για αρκετές ώρες πριν το γλασάρουμε.

5

Προετοιμασία γλάσου - Προσθήκη ζάχαρης, κακάου, βουτύρου και γάλατος

Σ’ ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα απαλό και γυαλιστερό μείγμα.

6

Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια

Καθαρίζουμε με προσοχή εξωτερικά όλη την επιφάνεια του κέικ για να απομακρύνουμε τυχόν ψίχουλα αλλά και «φλούδες» καθώς το κέικ είναι αρκετά εύθρυπτο. Κόβουμε το κέικ σε 16 κομμάτια.

7

Βουτάμε τα κομμάτια στο γλάσο

Βουτάμε ένα-ένα όλα τα κομμάτια στο γλάσο έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω.
Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει το περίσσιο γλάσο.

8

Βουτάμε τα κομμάτια στην ινδική καρύδα

Έπειτα τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλες τις πλευρές.

9

Σερβίρισμα

Τοποθετούμε όλα τα κεκάκια σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart