Θέλεις κάτι δροσιστικό μετά το φαγητό σου, αλλά όχι και με χίλιες θερμίδες; Σου έχουμε την ιδανική λύση, το σορμπέ! Το σορμπέ γενικά μοιάζει πολύ με το παγωτό, αλλά έχει ως βάση του το νερό και τον παγωμένο πολτό κάποιου φρούτου. Επιλέξαμε για σήμερα το σορμπέ πορτοκάλι, που προσφέρεται ως ιδανικό επιδόρπιο, μετά από πιάτα που περιλαμβάνουν κρέας. Διάλεξε γλυκά κι ώριμα πορτοκάλια, ποικιλίας Valencia ή Μέρλιν, για να πετύχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα και καλή απόλαυση!

Steps
1

Δημιουργία σιροπιού

Σε μια μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τις δύο κούπες νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε διαρκώς για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να βράζει, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας. Μετά από 4-5 λεπτά το σιρόπι θα είναι έτοιμο και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

2

Προσθήκη ζελατίνης

Προσθέτουμε στην κρύα κατσαρόλα τα δύο φύλλα ζελατίνης και περιμένουμε να διαλυθούν.

3

Προσθήκη χυμού πορτοκαλιού και λεμονιού

Μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν τελείως με το σιρόπι.

4

Τοποθέτηση μείγματος στην κατάψυξη

Τοποθετούμε το μείγμα για μία ώρα στην κατάψυξη για να κρυώσει. και μετά το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.

5

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή

Μόλις το μείγμα κρυώσει το βάζουμε στην παγωτομηχανή.

6

Τοποθέτηση σορμπέ πορτοκαλιού στην κατάψυξη και σερβίρισμα

Μόλις ετοιμαστεί το σορμπέ πορτοκάλι στην παγωτομηχανή, το αδειάζουμε σ’ ένα αεροστεγές μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες προτού το καταναλώσουμε.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart