Είναι η εποχή του χρόνου που τα σπίτια μας γεμίζουν μυρωδιές από κανέλα, γαρύφαλλο και ζεστό μέλι. Τι θα έλεγες να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό φέτος; Τα μελομακάρονα είναι το απόλυτο ελληνικό γλυκό των Χριστουγέννων, αλλά η vegan εκδοχή τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παραδοσιακή συνταγή. Είναι το ίδιο νόστιμα, γλυκά και γεμάτα θαλπωρή, ενώ παράλληλα σέβονται τις διατροφικές προτιμήσεις και τον πλανήτη μας.

Ας ετοιμάσουμε μαζί αυτά τα υπέροχα vegan μελομακάρονα και να γίνουμε οι «μαέστροι» της κουζίνας μας. Θα εντυπωσιάσεις την οικογένεια, τους φίλους και, φυσικά, τον εαυτό σου.

Steps
1

Ετοιμασία ζύμης

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανάμειχνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα, γαρύφαλλο) και ζυμώνουμε απαλά.
Προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε τη ζύμη για να παραμείνει αφράτη.

2

Πλάσιμο

Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο παραδοσιακό σχήμα τους. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

3

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

4

Ετοιμασία σιροπιού

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

5

Σιρόπιασμα

Βυθίζουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

6

Πασπάλισμα

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και λίγη κανέλα πάνω από τα μελομακάρονα.

7

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα vegan μελομακάρονα μ’ ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ και τα μοιραζόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα. Είναι τέλεια για να συνοδεύσουμε τις γιορτινές στιγμές μας, γεμίζοντας το σπίτι μας με  χαμόγελα και αρώματα.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart