Χοιρινό με λαχανικά και πορτοκάλι
Πρώτη Δεκεμβρίου σήμερα και είπαμε να κάνουμε μια διαφορετική συνταγή, ιδανική για όλη την οικογένεια. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το χοιρινό με λαχανικά εποχής και το άρωμα του πορτοκαλιού, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Steps
1 |
Σοτάρισμα υλικών |
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. |
|
2 |
Προσθήκη χοιρινού |
Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. |
|
3 |
Προσθήκη καρότων |
Προσθέτουμε τα καρότα και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά. |
|
4 |
Προσθήκη χυμού πορτοκαλιού και σιγοβράσιμο |
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα. |
|
5 |
Σερβίρισμα |
Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες. |
Read more