Αν σου αρέσει η πάστα φλόρα σου προτείνουμε μια διαφορετική αυστριακή εκδοχή της. Η λεγόμενη linzer torte, μια τάρτα με ζύμη από αμύγδαλο και γέμιση μαρμελάδας, θα σε ξετρελάνει. Δοκίμασέ την και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Τρίβουμε τους βρασμένου κρόκους στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και τους ανακατεύουμε στο μίξερ (με το φτερό) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά -πλην της μαρμελάδας- μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και ομοιογενές.

2

Ξεκούραση ζύμης

60 λεπτά

Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο.

3

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία φόρμα

Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών. Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι μας να απλώσει και να καλύψει όλο τον πάτο, σχηματίζοντας μια χοντρή ομοιόμορφη βάση.

4

Προσθήκη μαρμελάδας

Πάνω από αυτή απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο, αφήνοντας κενό περιφερειακά (περίπου 1 εκατοστό).

5

Σχηματίζουμε μπαστουνάκια

Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως επάνω στην επιφάνεια και κολλάμε τις άκρες τους πάνω στην περιφέρεια της βάσης. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα καθέτως προς τα προηγούμενα.

6

Ψήσιμο

60 λεπτά

Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart