Μάνγκο πανακότα
Μάνγκο πανακότα, το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Είναι κρύο και δροσιστικό, μπορείς να το έχεις ετοιμάσει νωρίτερα και το πιο σημαντικό, είναι πεντανόστιμο! Πολύ γνωστό ιταλικό επιδόρπιο και πίστεψέ μας, όχι τυχαία.
1 |
Ετοιμασία πανακότας βανίλια |
Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνη και το νερό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. |
|
2 |
Προσθήκη υλικών |
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσοχή να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλιας και ανακατεύουμε. |
|
3 |
Προσθήκη ζελατίνης |
Μετά προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε άμεσα με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και περνάμε το μείγμα από κόσκινο. |
|
4 |
Βάζουμε το μείγμα σε ποτηράκια |
Τοποθετούμε τα ποτήρια υπό γωνία σ/ ένα μικρό δοχείο ή μια φόρμα για μάφιν. Αν τα ποτήρια γλιστρήσουν, τοποθετούμε μια μικρή πετσέτα από κάτω για να τα σταθεροποιήσουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. |
|
5 |
Ετοιμασία πανακότας μάνγκο |
Σ’ ένα μπολ ανακατεύομε τη ζελατίνη με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. |
|
6 |
Προετοιμασία μάνγκο |
Κόβουμε το μάνγκο σε κύβους, και το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. |
|
7 |
Αναμειγνυούμε τη ζελατίνη με το μάνγκο |
Λιώνουμε τη ζελατίνη για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το λιωμένο μάνγκο, την προσθέτουμε στη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Το επαναλαμβάνουμε στο υπόλοιπο μάνγκο και ξανα-ανακατεύουμε. |
|
8 |
Βάζουμε το μείγμα στα ποτηράκια |
Αδειάζουμε το μείγμα μάνγκο στα ποτήρια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. |
|
9 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε την πανακότα με ψιλοκομμένες φέτες φρέσκου μάνγκο. |