Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα, γίνεται; Δεν γίνεται! Και τι καλύτερο από μια λαχταριστή σπιτική βασιλόπιτα!
Ακολούθησε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για σίγουρη επιτυχία.

Steps
1

Πρώτα ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
2

Μετά διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια

15 λεπτά

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και χτυπάμε.

Κατόπιν αλλάζουμε κάδο στο μίξερ και βάζουμε μέσα τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά.

3

Αναμιγνύουμε τους κρόκους με το πορτοκάλι και το γάλα

Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα κρόκων, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύουμε.

4

Κοσκινίζουμε το αλεύρι

Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.

5

Ψήσιμο βασιλόπιτας

50 λεπτά
Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκ. Ισιώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160°C, για 50 λεπτά.
Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.
6

Προσθέτουμε το φλουρί

Αφαιρούμε την αποσπώμενη φόρμα και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα. Σ’ αυτό το σημείο, όσο η βασιλόπιτα είναι σχετικά ζεστή, την αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε μέσα το φλουρί.
7

Τελευταίο βήμα η ζάχαρη άχνη

Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart