Γευστικό κέικ μπανάνας
Μια ωραία επιλογή για ένα ελαφρύ γλυκάκι μετά το φαγητό, το κέικ. Ειδικά αν προσθέσεις και κάποιο φρούτο, όπως η μπανάνα, θα έχεις ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Μια εύκολη και υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
1 |
Προθέρμανση φούρνου |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα. |
|
2 |
Ανακάτεμα υλικών |
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε πολύ καλά. |
|
3 |
Προετοιμασία μείγματος |
Σ’ ένα μικρό μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ. |
|
4 |
Προσθήκη όλων των υλικών |
Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μείγμα ζάχαρης-αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. |
|
5 |
Ψήσιμο |
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει εντελώς στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι το αφήνουμε να ψηθεί λίγο παραπάνω.
|