Μια ωραία επιλογή για ένα ελαφρύ γλυκάκι μετά το φαγητό, το κέικ. Ειδικά αν προσθέσεις και κάποιο φρούτο, όπως η μπανάνα, θα έχεις ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Μια εύκολη και υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Steps
1

Προθέρμανση φούρνου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα.

2

Ανακάτεμα υλικών

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε πολύ καλά.

3

Προετοιμασία μείγματος

Σ’ ένα μικρό μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ.

4

Προσθήκη όλων των υλικών

Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μείγμα ζάχαρης-αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

5

Ψήσιμο

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει εντελώς στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι το αφήνουμε να ψηθεί λίγο παραπάνω.

 

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart