Μια εκπληκτική τούρτα με άρωμα λεμονιού και σοκολάτα γάλακτος! Μια πολύ ωραία πρόταση για την αυριανή γιορτή της μητέρας!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Ανακάτεμα αρχικών υλικών

Ανακατεύουμε την άχνη, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

2

Προσθήκη βουτύρου

Προσθέτουμε το ασπράδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

3

Προσθήκη αλευριού

Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε 2-3 ώρες να ξεκουραστεί (στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου).

4

Ψήσιμο

Αδειάζουμε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά.

5

Τοποθέτηση σε πιατέλα

Αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τη βάση σε μία πιατέλα.

6

Προσθήκη κρέμας και σερβίρισμα

Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε εφαρμόσει ένα ίσιο κορνέ και καλύπτουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια της βάσης. Γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

7

Παρασκευή κρέμας namelaka

Λιώνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα της αρεσκείας μας σε μπεν μαρί στους 45 – 50 C. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά και τη στραγγίζουμε με το χέρι. Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα, τη γλυκόζη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τη μαλακή ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ή μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

The Author
Published by
Avatar
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart