Καθαρά Δευτέρα σήμερα και το τραπέζι σου θα γεμίσει με παραδοσιακές γεύσεις! Μια λίγο διαφορετική πρόταση για το χταπόδι, που είναι βασικός πρωταγωνιστής της ημέρας, είναι ο συνδυασμός του με μία πατατοσαλάτα! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Πέτρου Συρίγου.

Steps
1

Προετοιμασία χταποδιού

Κόβουμε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

2

Προσθήκη κρεμμυδιού και δάφνης

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης.

3

Τύλιγμα σε λαδόκολλα

Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.

4

Ψήσιμο χταποδιού στον φούρνο

1 ώρα

Τοποθετούμε το χταπόδι σ’ ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.

5

Ετοιμασία για τις πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.

6

Πρόσθεση μυρωδικών

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ.

7

Προσθήκη χταποδιού στη σαλάτα

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ.

8

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Προσθέτουμε τη ρόκα, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart