Χταποδάκι με πατατοσαλάτα
Καθαρά Δευτέρα σήμερα και το τραπέζι σου θα γεμίσει με παραδοσιακές γεύσεις! Μια λίγο διαφορετική πρόταση για το χταπόδι, που είναι βασικός πρωταγωνιστής της ημέρας, είναι ο συνδυασμός του με μία πατατοσαλάτα! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Πέτρου Συρίγου.
1 |
Προετοιμασία χταποδιού |
Κόβουμε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. |
|
2 |
Προσθήκη κρεμμυδιού και δάφνης |
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. |
|
3 |
Τύλιγμα σε λαδόκολλα |
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς. |
|
4 |
Ψήσιμο χταποδιού στον φούρνο
1 ώρα
|
Τοποθετούμε το χταπόδι σ’ ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. |
|
5 |
Ετοιμασία για τις πατάτες |
Βράζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν. |
|
6 |
Πρόσθεση μυρωδικών |
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ. |
|
7 |
Προσθήκη χταποδιού στη σαλάτα |
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ. |
|
8 |
Προσθήκη υπόλοιπων υλικών |
Προσθέτουμε τη ρόκα, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και ανακατεύουμε. Καλή όρεξη! |