Ο ταραμάς είναι απαραίτητο συνοδευτικό του γεύματος της Καθαράς Δευτέρας. Συνήθως τον βρίσκουμε στις ταραμοσαλάτες, μια πολύ νόστιμη εναλλαγή του είναι όμως και οι ταραμοκεφτέδες! Ειδικά αν τους συνδυάσεις με ουζάκι ή κρασάκι, είναι τέλειος συνδυασμός!
Σου προτείνουμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη!

Steps
1

Προετοιμασία ψωμιού

Προσθέτουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ, το γεμίζουμε με νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Προετοιμασία ταραμά

Σ’ ένα άλλο μεγάλο μπολ αδειάζουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και με ένα κουτάλι τον διαλύουμε.
3

Ανακάτεμα υλικών

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε πολύ καλά το ψωμί, το αδειάζουμε στο μπολ με τον ταραμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
4

Ζύμωμα

Έπειτα, ζυμώνουμε το μείγμα φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
5

Πλάσιμο ταραμοκεφτέδων

Ύστερα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Παράλληλα, πλάθουμε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων.
6

Τηγάνισμα

Μόλις ζεσταθεί η κατσαρόλα, τηγανίζουμε τα μπαλάκια που φτιάξαμε.
7

Στέγνωμα σε απορροφητικό χαρτί

Μόλις τηγανιστούν, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
8

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς πασπαλίζοντας με κρεμμύδι και μαϊντανό.

9

Συμβουλές!

Ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός, οπότε προσέχουμε το επιπλέον αλάτι που ρίχνουμε!

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart