Εκρηκτικός συνδυασμός λεμονιού με σοκολάτα που θα σε ξετρελάνει. Ανάλαφρη και δροσερή γεύση σ’ ένα γλυκό σκέτη απόλαυση. Έτοιμο σε λίγα λεπτά.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Προετοιμασία ζύμης

Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη (ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλάει) σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε όσο εξέχει από αυτό.

 

2

Προετοιμασία γέμισης

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με την αμυγδαλόσκονη, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα.

3

Ψήσιμο και σερβίρισμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 60-70 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart