Αρνάκι στη λαδόκολλα
Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο γεύμα σου, το αρνάκι στη λαδόκολλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να σερβίρεις στα μέλη της οικογένειας και σε φίλους. Για τους πιο μερακλήδες, μπορείς να το συνοδέψεις και με τζατζίκι και ουζάκια.
1 |
Προθέρμανση φούρνου |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. |
|
2 |
Προετοιμασία για το μπούτι |
Το πλένουμε, το στεγνώνουμε ελαφρώς και το βάζουμε πάνω σε διπλή λαδόκολλα μήκους περίπου 60 εκατοστών, έχοντας αφαιρέσει τυχόν εμφανές λίπος. Κάνουμε μικρές τρυπούλες μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σε διάστημα 5 εκατοστών τη μία από την άλλη και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Βάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σαν πακέτο και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο. |
|
3 |
Ψήσιμο |
Τοποθετούμε το τυλιγμένο μπούτι στον προθερμασμένο φούρνο. Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 C και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. |
|
4 |
Σερβίρισμα |
Μεταφέρουμε το αρνάκι από τη λαδόκολλα σε μία πιατέλα και συνοδεύουμε με ορεκτικά της αρεσκείας μας, όπως πατάτες, σαλάτα, τζατζίκι. |